Expresswebb.se - Professionella hemsidor | Snabbt | Snyggt | Enkelt

ExpressWebb Hemsida » Tips och råd

Att starta en hemsida är enkelt, men det finns en del saker som är värda att fundera på när man tar detta steg. Vi ger dig här en del tips och råd som kan vara bra att ha i åtanke inför din satsning.

Tänk på att detta bara är en generell sammanställning av vanliga tänkvärda tips. Om du sätter dig och funderar en stund kommer du säkert på fler punkter själv och som dessutom kanske passar in mer specifikt på just dig och din verksamhet.

Tips inför start av hemsida

Första intrycket spelar roll

Första intrycket är viktigt. Det första kunderna ser är hur hemsidan ser ut och oavsett vad du har att erbjuda kan din sida stå och falla med dess design. Fundera på upplägg, färgval och vad för grafik du kan tänkas behöva. Titta runt på andrasidor och leta inspiration. Tänk dock på att inte stjäla något rakt av!

Gör det enkelt att kontakta dig

Ha lättillgängliga kontaktuppgifter och skriv gärna en presentation om vilka ni är som driver shoppen. Om man enkelt kan kontakta er och får sig en bild av vilka ni är ökar förtroendet för er. En del är noga med att ett organisationsnummer ska finnas tillgängligt så att de kan kolla upp företag innan de anlitar någon.

Se till att innehållet är aktuellt

Se till att hålla din hemsida aktuell. Om du t.ex har en sida där du visar vilka som jobbar för ditt företag, se till att uppdatera den när personal tillkommer eller lämnar. Kanske har något positivt för företag hänt? Kanske har ni något nytt ni kan erbjuda? Skriv om det på hemsidan! Håller man sin hemsida uppdaterad med jämna mellanrum ökar chansen att folk återkommer fler gånger om de ser att saker händer.

Kontrollera så att allt stämmer

Gå igenom texterna på hemsidan så att de är rättstavade och stämmer. Ett felaktigt telefonnummer kan lätt ställa till problem när folk vill komma i kontakt med er. Tänk också på att rättstavade texter bidrar till ett positivt och seriöst intryck. Be gärna någon annan i din närhet kontrollera innehållet.

Ett enkelt namn är enkelt att komma ihåg

Ett bra och enkelt namn på hemsidan underlättar för besökarna att komma ihåg vilka ni är. Ett enkelt namn blir dessutom en enkel och bra domänadress till din hemsida. Ju kortare och enklare namnet är, desto lättare är det för besökarna att komma ihåg adressen och hitta till er. Om ni har ett företagsnamn är det en bra idé att ha företagetsnamn, eller snarlikt, som domänadress.
Sedan ett par år tillbaka går det även att ha åäö i adresserna, men det är viktigt att tänka på att detta bara fungerar i Sverige. Ett tips är att skaffa samma adress även utan åäö. Tänk även på vad ni väljer för så kallad toppdomän, dvs .se, .com eller .nu som exempel. För svenska sidor är .se att rekommendera.

hemsidaexpress.php äs mer om ExpressWebb Webbshop